de TOTALSENDER » 17 Mai 2012, 12:45
Nu mai Nic,
nu am nimic cu oamenii aia (personal) ! Cazurile pe care ti le-am descris zilele trecute sunt reale. Este ceva la modul "cumpara diploma aia ca sa poti ocupa functia aia" - pentru asta au inventat scolile cu pricina. Pentru asta si pentru a-i imbogatii pe unii.
Dar vorbim de valori. Cum creezi valorile alea? Tranformand toti tablagii in juristi si avocati?
Am vazut proifesori, invatatori, educatori facuti in doi ani... si aia mai mult pe drum...
Si mama face parte din sistem (educatoare) si stiu cat de cat despre ce e vorba (de prin '74)....
Putem vorbi, daca vrei, si de profesori care forteza elevii prin notele din oral sa mearga la pregatire particulara....
Vorbim iar de valori :
mi s-a povestit ca o actiune similara s-a produs si o data cu instaurarea regimului comunist, in sensul ca, intelectualii vremii au fost trimis in puscarii, insa era nevoie de alti invatatori, profesori etc. Si atunci, noul regim a trebuit sa-si produca propria intelectualitate....
Pai
vorbim de valori mereu : hai sa pregatim oamenii cum trebuie, sa-i triem prin examene corecte (a se intelege pe masura pregatirii), sa faca o scoala cum trebuie, sa invete sa scrie si sa citeasca si sa speram ca nu ajunge doctor vreun personaj care are veleitati de mecanic auto....
Si... apropos, nu vreau sa-mi fac ambitii si sa-ti demontrez ca as putea sa intru la fac. de medicina.... pe undeva prin Sibiu sau alte elea....
Si ca sa nu crezi ca-mi ridic osanale : chiar nu sunt multumit de felul in care a decurs pregatirea mea ca elev, student etc... a mea si a generatiei mele !
Consider ca se putea muuuult mai bine - vorbesc mai ales de mine, ca sa nu se mai spuna ca generalizez.
Eugen,
Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !